Ni vet kanske hur dålig jag är på att komma ihåg att vad jag har i mina kulinariska konstverk eftersom jag aldrig går efter recept, så jag kommer nog inte kunna göra om denna sås även om jag minns på ett ungefär vad jag hade i. Stånk. Jag måste nog börja skriva opp vad jag använder för ingredienser...
Något annat jag vispade ihop var en marinad till sojafiléerna. De tenderar att smaka väldigt tråkigt som de är, men eftersom de är som tvättsvampar så är de tacksamma att krydda eller marinera. Återigen har jag ingen aning om vad jag hade i, men när jag stekt på dem och smakade på dem så tappade jag nästan hakan.
Det smakade sån där kryddig korv!
GRILLAD dessutom. (???)
Hur i hela världen jag bar mig åt för att lyckas med det förblir en gåta, men jag gissar att det där hickoryblasket hade med saken att göra igen. Rökarom på flaska är hur jäkla bra som helst att använda i matlagningen särskilt om man äter sojafiléer. Tänkte jag skulle våga mig på att ha det i nån kaka också men då krävs lite mer inspiration och total isolering i köket. Och bra musik.
Serverat med kokt potatis, selleri och morotsstavar och den där habañero-tequilasalsan som jag blivit kär i, så blev det här en mycket god middag.. även om det inte ser så ut nu när filéerna ligger i stekpannan och tråkar.
Nu är det dags för någå att snacksa på. Har varit vaken sen kvart i 6 i morse så det börjar kurra i magen nu. Git r doooooone!
1 kommentar:
Ser verkligen smaskigt ut!!
jag vill också smaka ;-P
Skicka en kommentar